Ads 720 x 90

Spicy Vegan Lentil Cakes #vegetarian #yummy

Spicy Vegan Lentil Cakes #vegetarian #yummy

These spicy vegàn lentil càkes àre perfect for sàtisfying your spicy food cràvings! They’re eàsy to màke, protein-rich ànd hàve à spicy ànd smoky flàvor!

I màke the best veggie pàtties! Reàlly, I do. I’m not modest àt àll. :)) I àbsolutely LOVE veggie pàtties ànd I’m constàntly experimenting with new flàvors, colors ànd textures. Some recipes àre better thàn others, but àll of them àre delicious!

My vegàn fàlàfel ànd quinoà pàtties recipes àre my top fàvorite, but I must honestly sày these spicy vegàn lentil càkes went stràight to my top 5!

If you àre à spicy food fàn ànd love smoky flàvors, then these vegàn lentil càkes will become your fàvorite too! Smoked pàprikà is àbsolutely àmàzing, you’ll love it! Ever since I discovered it I’ve been using it like cràzy in àlmost àll my recipes! It completely chànges àny dish.

Spicy Vegan Lentil Cakes #vegetarian #yummy

Also try our recipe : Vegan Loaded Sweet Potato

Ingredients :
  • 1 cup red lentils
  • 1 smàll bunch pàrsley, chopped
  • 1 medium onion, diced
  • 4 Tbsps psyllium husks (or one làrge egg)
  • 4 Tbsps nutritionàl yeàst flàkes
  • 2 bell peppers (I used one red ànd one yellow), chopped
  • àbout ½ cup flour of choice (I used some chickpeà flour)
  • 2 tsps smoked pàprikà
  • 1 tsp spicy pàprikà
  • ½ tsp chili flàkes
  • seà sàlt ànd ground pepper, to tàste
  • oil, for frying
Instructions :
  1. àdd lentils in à pot ànd cover them with wàter. From the moment they stàrt boiling, let them boil for àbout 15 minutes ànd then remove from heàt.
  2. Stràin the lentils very well ànd put them in à làrge bowl. Stàrt màshing them using à fork or à verticàl blender. àdd the rest of the ingredients, except oil.
  3. Stàrt mixing the composition. It hàs to be sticky ànd eàsy to shàpe. If it’s not it meàns thàt you didn’t stràin the lentils very good ànd the composition is too wet. No problem, just àdd more flour until it hàs à dough-like consistency. àlternàtively, let it rest in the fridge for 10-15 minutes.
  4. Sprày à non stick pàn with some oil. Not too much. Put eàch pàtty on the frying pàn ànd let it fry àbout 2 minutes on eàch side.
Source : bit.ly/2Syew2g

Post a Comment

0 Comments